Kunstgras laten leggen

Wilt u kunstgras laten leggen? Kunstgras leggen voert dit graag vakkundig voor u uit. Onze aanlegservice ontzorgt u volledig en biedt bovendien voor lange tijd garantie op een perfecte kunstgrasmat. Een nieuw gazon binnen maar één dag! Een tuin die altijd groen is? Dat klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Het aanleggen van kunstgras is echter niet aan iedereen besteed. Laat dit klusje daarom over aan onze specialisten. Zij zorgen ervoor dat u zich nergens druk om hoeft te maken en dat uw tuin er straks perfect bij ligt. Vraag nu snel een vrijblijvende offerte aan!

Waarom kunstgras leggen uitbesteden?

 • U bespaart een hoop tijd en moeite;
 • Binnen 14 dagen komen wij bij u langs om het aan te leggen;
 • Gegarandeerd een perfect eindresultaat;
 • Naast kunstgras kunnen wij ook kantopsluiting plaatsen;
 • U ontvangt garantie op de uitgevoerde werkzaamheden;
 • Ook een ideale combinatie met andere hovenierswerkzaamheden!

Kunstgras kopen

Wanneer u het leggen van kunstgras uit handen wilt geven, zullen de kosten logischerwijze meespelen in uw overweging. Bespaar echter niet op het kunstgras zelf, want van deze investering heeft u jarenlang plezier!

U kunt wel eenvoudig besparen op de aanleg. Het leggen van kunstgras bestaat uit namelijk uit drie verschillende stappen, namelijk het afvoeren van de oude grond, het ophogen van de ondergrond en het leggen van het kunstgras. Naar wens kunt u een aantal stappen zelf uitvoeren!

Onze werkwijze: kunstgras leggen

Wanneer u het kunstgras door ons laat leggen, garanderen wij u dat er een vaste werkwijze wordt gehanteerd. Onze vakkundige medewerkers volgen onderstaande stappen bij de aanleg van uw kunstgras, om tot een perfect eindresultaat te komen. Wij geven hier 100% tevredenheidsgarantie op!

Bij het leggen van het kunstgras is het aanbrengen van het drukverdelend doek en het kwartszand voor het bezanden van het kunstgras inbegrepen.

Wij bieden u drie mogelijkheden voor de aanleg

 • Compleet: Wij nemen u alle werkzaamheden uit handen;
 • Basis: Wij zorgen voor het ophogen en leggen kunstgras;
 • Start: Wij egaliseren de ondergrond en leggen kunstgras.

Stap 1: Afgraven en afvoeren bestaande ondergrond

 • Afgraven en afvoeren toplaag van 5 cm;
 • Uitvlakken en verdichten van de bodem.

Stap 2: Ophogen ondergrond

 • Leveren en verwerken van de stabilisatiemix;
 • Op hoogte brengen van de ondergrond.

Stap 3: Kunstgras leggen

 • Verdichten en waterpas egaliseren van de ondergrond;
 • Het uitrollen van de het drukverdelend doek;
 • Kunstgras leggen, insnijden en verlijmen;
 • Het bezanden en opborstelen van het kunstgras.

Wilt u het kunstgras kopen en laten leggen door Kunstgras leggen?

Wanneer u de keuze heeft gemaakt om het kunstgras door ons te laten leggen, dan is het belangrijk dat het inmeten goed gebeurt. Meet allereerst zo nauwkeurig mogelijk uw gazon op óf maak een afspraak om uw kunstgras in te laten meten. Met deze informatie kunt u vervolgens een vrijblijvende offerte op laten stellen. Daarbij is het ook belangrijk dat u een kunstgras type uitzoekt dat u nog jarenlang plezier zal bieden.

Een aantal belangrijke punten bij het uitzoeken van uw ideale kunstgras:

 1. Het soort garen. Is het bijvoorbeeld lood- en cadmiumvrij? Wat voor vezels wilt u? W-Shape, C-Shape, rechte vezels? Dit bepaalt o.a. of het kunstgras snel plat gaat liggen.
 2. Het gewicht;
 3. Aantal steken per 10 cm.

Weet u niet goed welk kunstgras u moet kiezen? Laat u dan door ons adviseren.

De onderbouw voor kunstgras is in de meeste tuinen hetzelfde omdat de basis meestal zandgrond is. Wanneer de basis gevormd wordt door kleigrond of veengrond, wordt het een ander verhaal. Vaak moet er dan wat meer uitgegraven worden en als er de ondergrond slecht water doorlaat, is het verstandig om meer zand of lava te gebruiken, alsmede een drainagesysteem. Ook wanneer er een kunstgras speelveld wordt aangelegd, zal de onderbouw afwijken.

In de meeste gevallen is tussen de 5-10 cm ophoogzand voldoende, waarna het wordt aangetrild en afgevlakt. Daarna kunt u het zelf aanleggen of u laat dit doen door een van onze specialisten. Kunstgras leggen is voor iemand die handig is wel redelijk te doen, al is het netjes aan laten sluiten van de naden wel een flinke uitdaging voor de onervaren kunstgraslegger.

Voor een uitgebreidere werkwijze kunt u terecht op onze site, Kunstgrasleggen.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over het laten leggen van kunstgras? Heeft u advies nodig bij het maken van uw keuze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag en vrijblijvend zodat u de juiste keuze maakt.

Wilt u persoonlijk advies van een expert?
Wij helpen graag!

is aan uw winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen