Smash Courts tennisbanen

Wilt u een tennisbaan laten aanleggen die de beste eigenschappen van gravel én kunstgras heeft? Bij ons kunt u terecht voor een Smash Court tennisbaan, ook wel een Roodzandkunstgras tennisbaan genoemd.

Smash Court combineert de eigenschappen van gravel en kunstgras. Wilt u spelen op een tennisoppervlak met de eigenschappen van gravel, maar heel het jaar door kunnen spelen met lagere onderhoudskosten? Dan is Smash Court een perfect alternatief. Smash court bestaat uit een gravelkleurige stabiliteitsmat die vergelijkbaar is met een kunstgrasmat, en wordt voorzien van een ongebonden keramische toplaag (of infill). Door gebruik van de stabiliteitsmat ontstaat een stabiele en vlakke tennisvloer.

Weersinvloeden hebben geen effect op smash court en de banen kunnen onder nagenoeg alle weersomstandigheden bespeeld worden, het hele jaar door. Stofvorming en verwaaiing is minimaal, ook bij langdurige droogte. De baan hoeft dan ook nauwelijks beregend te worden. Wanneer Smash court gebouwd is op een lavafundering kan tijdens opdooi niet gespeeld worden.

Speelcomfort

Tennissen op een Smash Court tennisbaan is heel comfortabel. Dat komt echt door de samenstelling van de baan: Omdat er een stabiliteitsmat aan de basis ligt, is de vloer stabiel en vlak, maar de infillkorrels zorgen ervoor dat ook het glijden en slippen perfect gaat. Ook het balgedrag en de balsnelheid op dit soort tennisbanen wordt beoordeeld als heel prettig.

Minimaal onderhoud

Kunstgras tennisbanen hebben weinig onderhoud nodig, waardoor in de zomer en winter de banen bespeelbaar blijven. Gravel tennisbanen dienen bij warm weer besproeid te worden, omdat ze anders gaan stuiven.

Toch moet er nog wel het één en ander gebeuren om de levensduur van de baan te verlengen. Zo kan de baan verontreinigd worden door gebruik; dat vuil zal wel verwijderd moeten worden. Verder zal er handmatig gesleept moeten worden met een fijnmazig net om de keramische toplaag van de Smash Court tennisbaan gelijkmatig te houden. Verder moet de infill af en toe plaatselijk aangevuld worden, en dient deze af en toe met een driehoeksborstel te egaliseren en los te werken.

Natuurlijk gras wordt snel kaal en bruin en vergt veel meer onderhoud. Tegenwoordig worden de lijnen voor 90% in de grasmat getuft, waardoor lijnen vegen ook niet meer na elke wedstrijd nodig is; éénmaal per week is voldoende.

Ook heeft u minder kans op slijtage op de naden omdat het één geheel vormt met de rest van het kunstgras. De kleuren van de banen bepaalt u zelf.

De voordelen nog eens op een rijtje:

  • Geschikt voor bijna elk weertype;
  • Het hele jaar bespeelbaar;
  • Veel onderhoudsvriendelijker dan een traditionele gravelbaan;
  • Bewatering is nauwelijks nodig;
  • Hoog speelcomfort.

Wilt u meer weten over het aanleggen van een tennisbaan met kunstgras of Smash Court? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.