Steeds vaker wordt kunstgras gebruikt om sportvelden aan te leggen. Dat is niet verwonderlijk, want de kunstgrassoorten die speciaal zijn ontwikkeld voor sporten zijn door de jaren heen steeds beter geworden. Voor elke sport is een ander soort kunstgras geschikt. Gras voor golf bijvoorbeeld, wordt op een heel andere manier belast dan kunstgras op een voetbalveld. Daarom hebben wij onze sportkunstgrassen onderverdeeld in een aantal categorieën, zodat u gemakkelijk kunt vinden welk kunstgras het beste bij uw situatie past. Heeft u vragen? Belt u ons dan gerust zodat wij u persoonlijk kunnen adviseren.

De voordelen van kunstgras

Er zijn intussen vele onderzoeken gedaan naar de kwaliteit van kunstgras als sportondergrond ten opzichte van natuurgras, en technisch gezien kan de conclusie wel getrokken worden, dat er geen verschil is tussen gewoon gras of kunstgras. Wel is het zo dat kunstgras veel voordelen met zich meebrengen:

  • Het beschadigt niet door intensief gebruik; er zullen geen kale plekken in ontstaan en het opnieuw inzaaien is dan ook verleden tijd;
  • In alle weersomstandigheden kan er gespeeld worden op kunstgras; in tegenstelling tot natuurgras, dat veel schade kan ondervinden van bespeling onder natte omstandigheden, kan op kunstgras de wedstrijd gewoon doorgaan;
  • Sport kunstgras is veel onderhoudsvriendelijker dan natuurgras. Natuurlijk hoeft het niet gemaaid te worden, maar ook besproeien en bemesten is niet nodig.

Ons sportgras is niet alleen geschikt voor grote, professionele clubvelden; ook trapveldjes of zelfs een sportgrasveld in uw tuin om lekker op te kunnen bewegen kunnen prima aangelegd worden met onze producten.

Aanleggen van sportkunstgras

De aanleg van een goed kunstgrasveld om op te sporten is een nauwkeurig werk, en er is veel kennis voor nodig om dit tot een succes te maken. Wij bieden dan ook een uitstekende legservice. Onze vakteams hebben alle kennis en ervaring in huis om uw sportgrasveld netjes en vakkundig aan te leggen, zodat u er nog jarenlang plezier van heeft. Wilt u graag zelf ook wat doen aan de aanleg? Geen probleem! U kunt zelf bepalen welke werkzaamheden u zelf voor uw rekening neemt, en wat u graag door ons laat doen.