Een hockeyveld is over het algemeen gemaakt van kunstgras. Hoewel dit nog zelden voorkomt, kan het zijn dat een wedstrijd in Nederland nog op natuurgras gespeeld wordt. Van oudsher werd hockey ook gespeeld op natuurgras. In de late jaren ’70 deed kunstgras zijn intrede en dit werd in de jaren ’90 geleidelijk opgevolgd door het waterveld. Het semi-waterveld is een goedkopere vorm van een waterveld.

De bal rolt sneller op kunstgras en nog weer sneller op een waterveld. Een waterveld is echter wel kostbaar in onderhoud en gebruik.

Een kunstgras hockeyveld is door de jaren heen dus uitgegroeid tot de nieuwe standaard. Men is er volledig van overtuigd geraakt dat hockey beter gespeeld kan worden op kunstgras. Het spel wordt er sneller van en de bal is beter te controleren, en daarom is de sport ook veel interessanter geworden om naar te kijken.

Hockeyveldje thuis

Wanneer u of uw kinderen hockey spelen, gaat er natuurlijk niets boven een eigen hockeyveldje in de tuin. Zo kan er altijd een lekker potje gehockeyd worden. U kunt lekker thuis oefenen zo vaak u wilt, en ook uw kinderen kunnen gewoon in eigen tuin lekker sportief bezig zijn. En al die hockey-uurtjes thuis zullen zich uiteindelijk ook uitbetalen op het wedstrijdveld van de club.

Aanleg

Kunstgras Leggen is al jaren specialist op het gebied van kunstgras leggen. Ook voor de aanleg van sportvelden hebben wij alle ervaring en vakkennis in huis die er nodig is. Of het nu gaat om een professioneel wedstrijdhockeyveld of een privé sportveldje bij u thuis, wij weten precies waarmee wij rekening moeten houden om voor u het perfecte kunstgras hockeyveld te realiseren. Wilt u een hockeyveld laten aanleggen? Of heeft u gewoon een vraag over ons kunstgras voor hockeyvelden of onze werkwijze? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.