Kunstgras leggen is specialist in het aanleggen van complete golf kunstgras banen, afslagmatten bij driving ranges, kunstgras Greens, oefenbanen voor thuisgebruik en midgetgolf banen.

Kwaliteit golfbanen met kunstgras

Kunstgras wordt in Nederland ook op golfbanen steeds vaker toegepast. Dat is niet zo vreemd: Er is al veel onderzoek gedaan naar de ideale vorm van kunstgras op de golfbaan, en de kwaliteit is dan ook steeds beter geworden. Een golfbal rolt op goed kunstgras bijna precies hetzelfde als op natuurlijk gras en ook het effect van spins is nagenoeg gelijk.

Onderhoud en kosten

Het aanleggen van een kunstgras golfbaan kost wel wat meer dan een natuurlijke green, maar die kosten worden ook weer gecompenseerd omdat het onderhoud veel minder kostbaar is. Dat begint al met het besproeien: dat is met een kunstgras golfbaan niet meer nodig en dat scheelt duizenden liters water. Niet alleen goed voor het budget, maar ook voor het milieu dus. Maar ook maaien, bemesten en inzaaien is bij de kunstgras green niet meer nodig.

Het hele jaar golfen

Om de grasmat mooi en kwalitatief goed te houden, is het wel nodig om deze regelmatig te borstelen, zeker bij intensief gebruik. Daarvoor bestaan speciale borstelmachines die dat werk kunnen vergemakkelijken. Daar staat tegenover, dat een kunstgras golfbaan het hele jaar door bespeeld kan worden. De snelheid van het gras is altijd hetzelfde, in welk seizoen er ook gespeeld wordt.

Kunstgras oefengreen

Naast een grote golfgreen, is het natuurlijk ook mogelijk om een gedeelte van een golfbaan in kunstgras uit te laten voeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een putting green om te oefenen. Zeker omdat kunstgras altijd bespeelbaar is, ook in de winter, is een oefengolfbaan van kunstgras echt een aanrader.

Kunstgras golf op kantoor of thuis

Natuurlijk is ons kunstgras ook te gebruiken om een oefenbaan te maken in huis of zelfs op kantoor. De baan kan zo groot of zo klein worden als u zelf wilt, en elke gewenste vorm is mogelijk. We kunnen zoveel putting holes voor u aanbrengen als u zelf wil.

Aanleggen kunstgras golfbaan

De aanleg van een kunstgras golfbaan is een erg nauwkeurig werk en vergt verschillende vaardigheden, of het nu gaat om een complete green of een midgetgolfbaan. De baan moet volledig egaal zijn, met perfecte glooiingen en natuurlijk moeten de grasmatten naadloos op elkaar aansluiten. Kunstgras leggen legt uw kunstgras golfbaan vakkundig en snel aan, zodat u er jarenlang speelplezier van zult hebben.

Voor meer informatie of voor een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.