Kunstgras laten aanleggen

Wilt u kunstgras laten aanleggen?

Wij van Kunstgras leggen helpen u graag de juiste keuzen te maken. Het aanleggen van kunstgras is tegenwoordig erg in opkomst. Een belangrijke reden daarvoor is dat het bijna niet meer van echt ten onderscheiden is. De kosten voor het aanleggen van kunstgras verschillen nogal. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf welke soort kunstgras u kiest en wat de staat is van de ondergrond. Die bepaalt namelijk welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden voor een perfect aangelegde kunstgrasmat.

Vraag voor een indicatie van de kosten een vrijblijvende offerte aan.

kunstgras leggen op maat snijden

Wat komt er allemaal kijken bij kunstgras laten aanleggen

Het aanleggen van kunstgras is geen eenvoudige klus. Het is dan ook in veel gevallen verstandig om het kunstgras aan te laten leggen door een specialist. Onze specialisten komen u graag helpen om de perfecte grasmat bij u te realiseren.

U kunt er ook voor kiezen om een aantal werkzaamheden alvast zelf te doen, zodat u op de kosten bespaart. De moeilijkste klussen kunnen wij dan voor onze rekening nemen. Maar wat komt er dan allemaal kijken bij het aanleggen van kunstgras?

  • TTen eerste moet er een gedegen fundament aangelegd worden zodat uw grasmat niet gaat verzakken of bobbelig wordt. Meestal is een zandbed van tussen de 5 en 10 cm afdoende, maar wanneer de waterdoorlatendheid van de ondergrond erg slecht is, zal er een extra laag moeten worden aangebracht van lava, of een degelijk drainagesysteem;
  • Kantopsluitingen zorgen ervoor dat er geen vuil onder de kunstgrasmat terechtkomt, maar ook zijn ze een nette afwerking. Bovendien worden de randen van de kunstgrasmat zo stevig vastgezet;
  • Een drukverdelend doek wordt aangebracht zodat er zich geen voetstappen of andere putten in het zandbed onder het kunstgrasveld vormen. Ook onkruid en mieren worden hierdoor tegengegaan;
  • Nadat het kunstgras zelf is uitgerold, wordt het vastgezet en wordt de grasmat bezand. Dit zorgt ervoor dat de vezels mooi overeind blijven staan en dat de mat altijd goed op zijn plaats blijft liggen.

Kunstgras aan laten leggen: De onderbouw

De onderbouw voor kunstgras is in de meeste tuinen hetzelfde omdat de basis meestal zandgrond is. Wanneer de basis gevormd wordt door kleigrond of veengrond, wordt het een ander verhaal. Vaak moet er dan wat meer uitgegraven worden en als er de ondergrond slecht water doorlaat, is het verstandig om meer zand of lava te gebruiken, alsmede een drainagesysteem. Ook wanneer er een kunstgras speelveld wordt aangelegd, zal de onderbouw afwijken.

In de meeste gevallen is tussen de 5-10 cm ophoogzand voldoende, waarna het wordt aangetrild en afgevlakt. Daarna kunt u het zelf aanleggen of u laat dit doen door een van onze specialisten. Kunstgras leggen is voor iemand die handig is wel redelijk te doen, al is het netjes aan laten sluiten van de naden wel een flinke uitdaging voor de onervaren kunstgraslegger.

Mogelijkheden voor het laten aanleggen van kunstgras

Als u uw kunstgras compleet door ons laat aanleggen, dan weet u zeker dat alles perfect gebeurt. Onze specialisten hebben al vele kunstgrastuinen aangelegd en werken altijd volgens een vaste werkwijze. Wij geven dan ook maximale garantie op zowel het kunstgras als op de aanleg van kunstgras wanneer u dat helemaal door ons laat uitvoeren.

U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld zelf alvast uw tuin af te graven om te besparen op de kosten. Afhankelijk van de bodemsoort moet er meer of minder worden afgegraven. Als uw tuin bijvoorbeeld op kleigrond ligt, moet er vaak wat meer weg worden gehaald en zullen we wat meer granulaat of lava moeten aanbrengen om ervoor te zorgen dat er geen verzakkingen plaatsvinden. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Ook andere werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat het voorbereiden van het leggen van kunstgras niet heel eenvoudig is, al zullen handige mensen die regelmatig klussen, het ook best zelf kunnen.

Wilt u persoonlijk advies van een expert?
Wij helpen graag!

is aan uw winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen