Kunstgras laten aanleggen

Wilt u kunstgras laten aanleggen?

Wij van Kunstgras leggen helpen u graag de juiste keuzen te maken. Het aanleggen van kunstgras is tegenwoordig erg in opkomst en is ook bijna niet meer van echt te onderscheiden. De kosten voor het aanleggen van kunstgras verschillen nogal, dit heeft voornamelijk te maken welk soort kunstgras u kiest en welke werkzaamheden wij moeten uitvoeren.

Vraag voor een indicatie van de kosten een vrijblijvende offerte aan.

kunstgras leggen op maat snijden

Wat komt er allemaal kijken bij kunstgras aanleggen

Het aanleggen van kunstgras is geen eenvoudige klus. Het is dan ook in veel gevallen verstandig om het kunstgras aan te laten leggen door een specialist. Onze specialisten komen u graag helpen om de perfecte grasmat bij u te realiseren.

U kunt er ook voor kiezen om een aantal werkzaamheden alvast zelf te doen, zodat u op de kosten bespaart. De moeilijkste klussen kunnen wij dan voor onze rekening nemen. Maar wat komt er dan allemaal kijken bij het aanleggen van kunstgras?

  • Ten eerste moet er een gedegen fundament aangelegd worden zodat uw grasmat niet gaat verzakken of bobbelig wordt. Meestal is een zandbed van tussen de 5 en 10 cm afdoende, maar wanneer de waterdoorlatendheid van de ondergrond erg slecht is, zal er een extra laag moeten worden aangebracht van lava, of een degelijk drainagesysteem.
  • Kantopsluitingen zorgen ervoor dat er geen vuil onder de kunstgrasmat terechtkomt, maar ook zijn ze een nette afwerking. Bovendien worden de randen van de kunstgrasmat zo stevig vastgezet.
  • Een drukverdelend doek wordt aangebracht zodat er zich geen voetstappen of andere putten in het zandbed onder het kunstgrasveld vormen. Ook onkruid en mieren worden hierdoor tegengegaan
  • Nadat het kunstgras zelf is uitgerold, wordt het vastgezet en wordt de grasmat bezand. Dit zorgt ervoor dat de vezels mooi overeind blijven staan en dat de mat altijd goed op zijn plaats blijft liggen.

De onderbouw voor kunstgras is in de meeste tuinen vrijwel overal hetzelfde wat betreft de opbouw. Uitzonderlijke gevallen zijn veel vocht (meer zand of lava) of waar ze een kunstgras speelveld aanleggen. In de meeste gevallen is tussen de 5-10 cm ophoogzand voldoende, aantrillen en vlak maken. Daarna kunt u het zelf aanleggen of u laat dit doen door een van onze specialisten. Kunstgras leggen is voor iemand die handig is wel redelijk te doen. Let wel op bij het maken van naden dit vergt enige kennis.

Voor een uitgebreidere werkwijze kunt u terecht op onze site, Kunstgrasleggen.nl.

Wilt u persoonlijk advies van een expert? Wij helpen graag!

is aan uw winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen